Diensten en producten

Stukadoorsbedrijf S.R. Lüschen biedt verschillende maten van specialistisch stucwerk aan. Onze stukfamilie is al eeuwenlang een begrip in Weesp e.o. Deze generatielange reputatie – die ons dierbaar is – is een gevolg van consequent en secuur vakmanwerk binnen het afbouw en stuken. Voor zowel traditionele én moderne stukadoorswerkzaamheden kun je bij ons terecht. Inclusief een zorgvuldige eindafwerking.

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een stucmethode die bestaat uit het uitvlakken van wanden en plafonds. Zo wordt deze klaargemaakt voor bijvoorbeeld: sauswerk, behang, verf. Voor glad pleisterwerk wordt het materiaal gipsmortel of specie gebruikt. Pleisterwerk wordt zowel in oude woningen toegepast als in nieuwbouwwoningen.

Schuurwerk

Schuurwerk is een stucmethode die bestaat uit het afwerken van een wand of plafond. Schuurwerk bevat zilverzand, en heeft daarom vaak een wat ruwere oppervlakte. Schuurwerk wordt voornamelijk toegepast op plafonds. Het voordeel van schuurwerk is dat het vanzelf snel opdroogt, waardoor het sausen ter afwerking niet meer nodig is.

Sierpleisterwerk

Sierpleister is een stucwerkmethode die vaak als alternatief voor behang of muurverf gebruikt wordt. Het is een afwerking die structuur aanbrengt. Sierpleister wordt toepast op wanden.

In ons assortiment hebben wij verschillende vormen van sierpleisters:

Sierpleister: Korrel
KorrelEen sierpleister met korrel effect.
Sierpleister: Groef
GroefEen sierpleister met groef (schors) effect.
Sierpleister: Barok
BarokEen sierpleister met open structuureffect dat tussen korrel en groef ligt.
Sierpleister: Korrel kristallino
Korrel kristallinoEen sierpleister korrel met een transparante coating voor een parelmoer effect.

Sauswerk

Het sauzen betekent het aanbrengen van een verfcoating op wanden en plafonds met latex/muurverf. Het schilderen van houtwerk zoals bijvoorbeeld kozijnen en deuren is geen onderdeel van sauswerk.

Wij bieden de volgende vormen van sauswerk aan:

Muurverf/latex
Universeel, watergedragen was-en schrobbare verfcoating op basis van copolymeren. Zeer geschikt als afwerking van glad pleisterwerk.

Reinigbare verfcoating
Verfcoating die geschikt is om te reinigen zoals achterwand keuken, wc etc.

Isolerende verf
Voor het isoleren van doorslag gevoelige verontreinigingen, zoals bijv.: nicotine aanslag, roetaanslag of vochtplekken.

Silicaatverf/siliconenhars
Uitermate geschikt voor minerale ondergronden (vooral buitengevels) voor een hoge dampdoorlatendheid.

Spuitwerk
Doormiddel van een airless spuitmachine wordt de verfcoating aangebracht. Dit heeft als voordeel, mooi glad en zonder aanzet resultaat. Tijdbesparend indien er niet teveel afgeplakt hoeft te worden.

Speciaal stucwerk

In tegenstelling tot normaal stuken, is speciaal stucwerk het aanbrengen van afwerkingen die andere kleuren en structuren bevatten.

beton-cire-cropped
Beton CiréKunststof/cement gebonden product in vele kleuren leverbaar, zeer sterk stucwerk, goed afneembaar en watervast met exclusieve betonlook uitstraling.
ardex-pandomo-wall
Ardex Pandomo wallDecoratieve betonlook uitstraling
venetiaans_romaans-raffaello
Raffaello decor stuccoZeer exclusieve wanddecoratie op basis van minerale grondstoffen.
venetiaans_romaans-marmorino
Marmorino naturaleZeer exclusieve op kalkbasis stucco met een marmerachtig effect.
metalstuc
MetalstucZeer exclusieve afwerking die leverbaar is in o.a. messing, koper, brons, zink, aluminium, tin en ijzer.
leemstuc
LeemstucLeemstuc heeft een natuurlijke uitstraling en is leverbaar in aarde tinten. Leemstuc bevat geen chemische toevoegingen of kleur pigmenten.

Lijstwerk/ornamenten

Lijstwerk/ ornamenten

Lijstwerk/ornamenten stucwerk is plafond- of wanddecoratie. Dit varieert van een vrij eenvoudig gestukte plint, tot zware kooflijsten met rozetten of cirkels.

Buitengevels

Voor de afwerking van buitengevels zijn er veel mogelijkheden. Onder andere: fijn cement schuurwerk (evt. met vakverdeling), thermische gevelisolatie, sierpleister korrel. Naast het verfraaien van de gevel heeft het stukadoren ook functies zoals: optredende (slag)regens weghouden van de gevel, het thermisch isoleren van de gevel, het makkelijk schoonhouden van de gevel.